Держслужбовцям системи правосуддя підвищили з 01 січня посадові оклади

Норми тривалості робочого часу 2020 року

Уряд затвердив коефіцієнти співвідношень до мінімального розміру посадового окладу держслужбовців:

  • Верховного Суду (Верховного Суду України);
  • Вищої ради правосуддя, Вищих спеціалізованих суди, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;
  • ДСА, центрального органу управління Служби судової охорони;
  • апеляційних судів, окружних адміністративних судів, господарських судів, територіальних управлінь ДСА та територіальних підрозділів Служби судової охорони;
  • місцевих загальних судів.

Держслужбовцям системи правосуддя підвищили з 01 січня посадові оклади

Посадові оклади цих держслужбовців визначають шляхом множення мінімального розміру посадового окладу підкатегорії В3 у місцевих загальних судах, який становить два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01.01.2020, на відповідний коефіцієнт. Якщо посадовий оклад визначено у гривнях з копійками, цифри до 4,99 відкидають, від 5 і вище — заокруглюють до 10 гривень (крім мінімального розміру посадового окладу підкатегорії В3).

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 р. № 358» від 12.02.2020 № 72

Держслужбовцям системи правосуддя підвищили з 01 січня посадові оклади
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
У яких розмірах і на який термін керівник установи має право встановлювати надбавки працівникам — дізнаєтеся зі статті

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
125371

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
16877

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46492

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді