Скільки можна зберігати в касі готівку понад встановлений ліміт

Готівку в касі понад встановлений ліміт можна зберігати лише в чітко визначені нормативними документами терміни. Про це нагадали фахівці ДФС.

Так, установи можуть зберігати у своїй касі протягом трьох робочих днів, уключаючи день одержання готівки в банку, готівку понад установлений ліміт каси, одержану в банку для:

  • виплат, що належать до фонду оплати праці;
  • виплати стипендій.

Для інших виплат готівку слід видавати у той самий день.

Невикористані протягом цих термінів суми готівки слід повернути до банку не пізніше наступного робочого дня або залишити в касі у межах установленого ліміту.

Такі вимоги містить «Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», затверджене Постановою НБУ від 15.12.2004 № 637.

Джерело: сайт  ГУ ДФС у Запорізькій області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді