Доплата педпрацівнику за успішне проходження сертифікації

Норми тривалості робочого часу 2020 року

Педпрацівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюватимуть щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати).

Доплата педпрацівнику за успішне проходження сертифікації

Її нараховуватимуть пропорційно до обсягу педагогічного навантаження, що виконує педпрацівник на цій посаді. Виплачуватимуть доплату протягом строку дії сертифіката.

Для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році, строк дії сертифіката становить три роки — з 01.01.2020 по 31.12.2022.

Джерелом виплати цієї доплати є кошти освітньої субвенції та місцевих бюджетів.

Із постанови КМУ «Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації» від 19.02.2020 № 113

Доплата педпрацівнику за успішне проходження сертифікації
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
У яких розмірах і на який термін керівник установи має право встановлювати надбавки працівникам — дізнаєтеся зі статті

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5006

Терміни виплати зарплати

За порушення встановлених строків виплати зарплати працівникам більш як за один місяць передбачено фінансову санкцію для роботодавця у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення (з квітня 2024 року – 24000 грн). Що врахувати аби правильно визначити терміни виплати заробітної плати і не допустити порушення розглянемо далі.
15303

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
26402

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді