Оплата праці педпрацівників на час карантину

UA RU

МОН нагадало, що відповідно до статті 113 КЗпП за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігають середній заробіток.

Оплата праці педпрацівників на час карантину

Згідно із пунктами 77, 89 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОН від 15.04.1993 № 102, у випадку, коли в окремі дні заняття не проводяться з незалежних від учителя (викладача) причин, його працю оплачують з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, за умови, що вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу. За відсутності такої роботи час простою оплачують в порядку і розмірах, визначених КЗПП.

Окрім цього, відповідно до пункту 8.3.3 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки сторони рекомендували керівникам установ та закладів освіти забезпечити оплату працівникам, включаючи непедагогічних, простою не з їх вини в розмірі середньої заробітної плати.

Отже, оплата праці усім працівникам (педагогічним, науково-педагогічним та іншим працівникам) закладів і установ освіти, навчання у яких призупинено на період карантину, здійснюється в розмірі середньої заробітної плати, а тих педпрацівників, працю яких оплачують за тарифікацією, із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

Із листа МОН «Щодо оплати праці працівників закладів освіти під час призупинення навчання через карантин» від 13.03.2020 № 1/9-161

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46453

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10733

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43291

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
174100

Виплата декретних у 2024 році

Декретні виплати у 2024 році: ➤ підстава для нарахування ➤ тривалість декрету ➤ розрахунок декретних ➤ обмеження розміру декретних ➤ приклади розрахунку ➤ лікарняні та допомога по вагітності під час війни
52801

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді