Запрацювали дистанційні сервіси - від соцвиплат до доставки продуктів

Теми:
На черговому засіданні 8 квітня Кабмін прийняв постанову «Про реалізацію ініціатив, спрямованих на розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення». Ця постанова передбачає допомогу громадянам пенсіонерам та одержувачам соціальних виплат в дистанційній оплаті за житлово-комунальні послуги та задоволення їх соціально-побутових потреб в умовах карантину.

Антикризовий онлайн марафон - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Дистанційні соцсервіси: впровадження нових ініціатив

Вже з 10 квітня 2020 року розпочне працювати інформаційна платформа «Допомога поруч». В рамках цього соціального онлайн-проекту громадяни зможуть звертатися до «гарячих» телефонних ліній, які працюватимуть при місцевих органах влади, та залишати інформацію про потребу в продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутовій хімії, транспортних послугах для доставки цих товарів.

Крім того, Уряд запроваджує проект дистанційної оплати житлово-комунальних послуг для пенсіонерів. Для цього пенсіонер має зареєструватися у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП, які бажає оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з його рахунку.

Одержувачі пенсій та грошових допомог також зможуть оплачувати за житлово-комунальні послуги безпосередньо у листоноші під час отримання виплат, або замовивши відповідну послугу, зокрема телефоном.

За інформацією Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді