Удосконалено механізм оплати послуг за програмою медгарантій

Кабінет міністрів удосконалив механізм оплати за надані медичні послуги, пов’язані з проведенням хірургічних операцій дорослим та дітям у стаціонарних умовах та зі стаціонарною допомогою без проведення хірургічних операцій за програмою медичних гарантій.

ЗРАЗОК відомості видачі/повернення масок і респіраторів

Удосконалено механізм оплати послуг за програмою медгарантій

Відповідно до постанов № 410 та № 65, протягом другого кварталу лікарні за відповідними пакетами медпослуг отримуватимуть 100% глобального бюджету замість комбінованої оплати, як передбачалося раніше. Рішення спрямоване на доступність та якість медичних послуг для пацієнтів в умовах поширення коронавірусної хвороби.

Крім того, в період з 1 квітня по 30 червня пропонується запровадити спрощену процедуру ведення медичних записів для закладів, які надають медпослуги за пакетами “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” та “Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій”.

Однак обов’язковими залишаються ведення медзаписів, що пов’язані із захворюваннями органів дихання, інфекційними захворюваннями, зокрема COVID-19.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді