Екоподаток: як обчислювати надмірне розміщення відходів

На об’єм перевищення ліміту розміщення доходів екологічний податок буде розраховуватись у тому самому розмірі, що і на об’єм в рамках ліміту.

ЗРАЗОК відомості видачі/повернення масок і респіраторів

Екоподаток: як обчислювати надмірне розміщення відходів

Суми екологічного податку, який стягується за розміщення відходів, обчислюються платниками самостійно щокварталу, виходячи з фактичних обсягів розміщення відходів, ставок податку та коригуючих коефіцієнтів, у порядку, визначеному Податковим Кодексом (пп. 249.6 ПКУ). Тобто, податок розраховується на підставі фактичних обсягів розміщення відходів протягом звітного кварталу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ! Всі бланки статистичної звітності в одній підбірці для скачування

Наявність або відсутність затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів у платника екологічного податку не впливає на обчислення сум екологічного податку, що справляється за розміщення відходів.Розмір екологічного податку при обчисленні сум податку у разі перевищення платником податку затверджених лімітів на утворення та розміщення відходів або у разі їх відсутності не збільшується.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Екологічний податок 2024: ставки і строки

Екологічний податок 2024 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
13112

Екологічний податок 2023: ставки і строки

Екологічний податок 2023 в Україні сплачують, зокрема, й бюджетні установи. Хто платники екологічного податку, які строки оплати й звітування – все це у даному огляді.
65149

Представление декларации по экологическому налогу и расчет платежей: как, когда и сколько

Деятельность ряда бюджетных учреждений так или иначе связана с загрязнением окружающей среды. Эти учреждения и являются плательщиками экологического налога. В данном материале рассмотрим вопросы, интересующие бухгалтеров при подготовке отчетности по экологическому налогу за последний квартал 2016 года и 2017 год, а также основные принципы расчета платежей по новым ставкам экологического налога.
867

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді