Службовий автомобіль — коли відображати у е-декларації

НАЗК роз’яснило, за яких умов службові автомобілі потрібно відобразити у е-декларації.

Так, якщо службовий автомобіль використовують тільки у службових цілях — його декларувати не потрібно.

Службовий автомобіль — коли відображати у е-декларації

Також не потрібно декларувати автомобілі, які є у власності (або володінні чи користуванні) юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є Ви або члени Вашої сім’ї, якщо такі автомобілі призначені виключно для використання в процесі здійснення господарської діяльності юридичної особи.

Проте, якщо ці автомобілі Ви або члени Вашої сім’ї використовували для власних потреб — їх треба відобразити в декларації.

Із каналу НАЗК у Telegram

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104216

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
79744

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13458

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді