Посада фахівця з публічних закупівель: особливості трудових відносин

Уповноважена особа за процедурами закупівель обов’язково має перебувати із замовником саме у трудових правовідносинах, а не на умовах договору про надання послуг. Про це говориться у листі Мінекономіки від 10.04.2020 р. № 3304.

Технічні вимоги у тендерній документації: що врахувати

Посада фахівця з публічних закупівель: особливості трудових відносин

Крім того, у листі №3304 зауважено, що замовник має заздалегідь передбачити у штатному розпорядку уповноважену особу, на яку буде покладено обов’язки основного працівника з причини тимчасової непрацездатності, відпустки або відрядження.

Така особа вказується у розпорядчому рішенні та в положенні про уповноважену особу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ Звіт про виконання державного замовлення: особливості

До того ж, замовнику слід завчасно вжити заходів щодо наявності у особи, яка заміщатиме фахівця із закупівель, необхідних знань у відповідній сфері, пройденого з 01.01.2022 р. тестування та наявності кваліфікованого електронного підпису.

Що ж стосується оплати праці, то в бюджетній сфері оплата праці залежить від того, до якої категорії працівників належать працівник: посадова особа місцевого самоврядування, держслужбовець чи працівник із оплатою за ЄТС.

Антикризові закупівлі — за винятковими правилами

Також підприємства госпрозрахункової сфери самостійно вирішують питання обсягу робіт та визначають розмір доплат за суміщення професій, розширення зони обслуговування або збільшення обсягу робіт, виконання обов'язків відсутнього працівника.

АКЦІЯ ❗️ Купуйте одну з базових програм та отримуйте знижку 40% на «Допорогові закупівлі — 2020: порядок та інструменти» та «Національна сертифікація з публічних закупівель — 2020». ⚡️А ще місячний доступ до Експрес-курсу «Закупівлі в умовах кризи» у ПОДАРУНОК
Посада фахівця з публічних закупівель: особливості трудових відносин

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39193

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді