Оскарження торгів: встановлено розмір плати

22 квітня Кабміном було прийнято постанову, яка врегульовує розмір плати, порядок здійснення плати за скаргу до АМКУ та її повернення суб'єкту оскарження.

Закупівлі в умовах кризи. Дистанційне навчання

Оскарження торгів: встановлено розмір плати

Учасники публічних закупівель отримали інформацію про розмір плати за подання скарги в залежності від очікуваної вартості закупівлі з обмеженим мінімальним та максимальним розмірами:

  • у разі оскарження умов тендерної документації вартість скарги дорівнюватиме 0,3 % від очікуваної вартості закупівлі (при цьому мінімальна вартість - 2 тис. грн, а максимальна - 85 тис. грн);
  • у разі оскарження рішень замовника вартість скарги - 0,6% від очікуваної вартості закупівлі, при цьому мінімальна вартість скарги - 3 тис. грн, а максимальна - 170 тис. грн).

8 практичних порад, як скласти тендерну документацію

Крім того, затверджено порядок здійснення плати через електронну систему закупівель та її повернення суб'єкту оскарження, який передбачає:

  • відкриття адміністратором електронної системи закупівель (Prozorro) поточного рахунку у держбанку, з якого кошти будуть перераховуватись або до держбюджету (у разі відхилення скарги) або суб'єкту оскарження (при задоволенні скарги);
  • сплату за скаргу суб'єктом оскарження через електронну систему;
  • порядок зазначення суб'єктом оскарження реквізитів його рахунку для повернення коштів;
  • умови, за яких скаргу вважатимуть сплаченою;
  • порядок повернення коштів, що надійшли помилково або не за призначенням.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
39021

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2315

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді