Фонд допомоги по безробіттю: Уряд збільшив фінансування

На позачерговому засіданні Уряду 24 квітня прийнято Постанову про виділення коштів на випадок безробіття. Так, Фонду виділено 6 млрд грн, а також затверджено порядок використання зазначених коштів.

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Фонд допомоги по безробіттю: Уряд збільшив фінансування

Виділені кошти будуть спрямовані на виплату:

  1. допомоги по безробіттю - 1,277 млрд грн
  • підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю з 650 грн до 1000 гривень
  • допомога звільненим за власним бажанням з 1 дня, а не як було раніше з 91 дня
  • усім безробітним з 1 дня реєстрації, а не з 7 як було раніше
  1. допомоги по частковому безробіттю - 4,723 млрд грн
  • суб'єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

Як зазначив Міністр розвитку економіки, прийнята постанова дозволить вирішити дві наші ключові цілі. Перша - це забезпечити реальну допомогу тим людям, які зараз, на жаль, вже втратили роботу. А друга - допомогти роботодавцям з виплатою зарплат їхнім працівникам і тим самим попередити звільнення, зберегти робочі місця.

За інформацією з Урядового порталу

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47015

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237453

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді