Новоутвореним ОТГ відкрито нові рахунки

Фахівці ДФС нагадали — утвореним у 2017 році об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) відкрито нові рахунки.

Зазначені рахунки для зарахування надходжень до ОТГ діють з 3 січня 2018 року. Вони призначені для зарахування надходжень лише за кодами класифікації доходів бюджету, передбачених у рішеннях про місцеві бюджети на 2017 рік та інформації органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманої у 2017 році. У подальшому рахунки довідкриватимуть (перевідкриватимуть) згідно з рішенням про місцеві бюджети ОТГ на 2018 рік та інформацією органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, отриманою у 2018 році.

Чи можуть органи місцевого самоврядування отримувати благодійну допомогу

Нагадаємо, що порядок відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах ДКСУ, затверджено наказом Мінфіну від 22.06.2012 № 758.

Крім того, податківці повідомили, що 2 січня 2018 року територіальним громадам сіл, селищ, міст, що увійшли до складу новоутворених ОТГ, рахунки для зарахування надходжень закрито.

Об’єднати громади, отже — стати заможнішими

Для інших громад рахунки залишились незмінні.

Джерело: Головне управління ДФС у Чернівецькій області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Облік кредиторської заборгованості

По боргам треба платити. Кредиторська заборгованість бюджетної установи – не виняток. Облік кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги, попередня оплата та післяплата, інвентаризація та списання простроченої кредиторської заборгованості – це питання даного огляду.
29227

Надходження в натуральній формі в бюджетній установі

У кейсі бухгалтерських проведень завжди зможете знайти проведення за різними господарським операціями, навіть такі, що не передбачає Типова кореспонденція. Наразі для вас — 4 приклади оприбуткування надходжень у натуральній формі.
8302

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3540

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді