Пенсійне забезпечення: найімовірніший сценарій – це модель системи накопичення

28 квітня 2020 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики форматі відеоконференції, на якому розглядалося питання моделі роботи накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Калькулятор стажу

Пенсійне забезпечення: найімовірніший сценарій – це модель системи накопичення

На засіданні були озвучені основні пропозиції від Мінсоцполітики, сторони роботодавців та профспілок стосовно параметрів обов’язкової накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Заступник Міністра соціальної політики Тетяна Сальнікова нагадала, що для забезпечення стандартів пенсійного забезпечення пенсія має складати не менше 40% від втраченого заробітку. Для досягнення цього показника немає іншого шляху, аніж запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи.

Як звітувати до органів статистики у 2020 році

Також вона наголосила, що модель роботи системи має бути побудована на вже існуючих державних та приватних інституціях, без створення монополістичних структур. Має бути забезпечено право людини вільно, без жодного тиску з боку роботодавців або інших суб’єктів, вибирати та в будь-який момент змінювати установу для своїх пенсійних накопичень. Безпека накопичень має гарантуватись законодавчо встановленими механізмами роботи системи.

Були обговорені інші питання, зокрема щодо розмірів внесків, потенційних учасників системи, посилення державного регулювання, захисту пенсійних накопичень тощо.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
64553

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
49275

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
73055

Прожитковий мінімум на 2023 рік

Прожитковий мінімум протягом 2023 року не змінювався. Одне значення прожиткового мінімуму на весь рік. Який він та як перерахувати без помилок усі пов’язані з ним показники – у цьому огляді.
78331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді