Довідка про відсутність заборгованості з податків: як отримати

Для отримання такої довідки необхідно подати заяву до ДПІ за місцем обліку або контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу.

Штрафи за неподання звітів

Довідка про відсутність заборгованості з платежів: як отримати під час карантину?

Заява подається, зокрема, в електронній формі, через приватну частину Е-кабінету.

Складається вона з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, та зазначенням найменування установи, до якої довідку буде подано платником.

Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Отримати її можна у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Е-кабінету.

Готуютьсятакі довідки або відмова уповноваженим органом протягом 5 робочих днів з дня, наступного за днем отримання органом Заяви.

За матеріалами ДПС

Довідка про відсутність заборгованості з податків: як отримати
ІВАН ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, Київ
Бюджетний кодекс зазнав змін, які діятимуть з 2021 року. Але про них варто знати уже сьогодні.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2441

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді