Добір держслужбовців: узгоджено нову процедуру на період дії карантину

На період дії карантину та 30 днів після його завершення діятиме тимчасова процедура добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту.

Пошук по Класифікатору професій

Добір держслужбовців: узгоджено нову процедуру на період дії карантину

Така процедура передбачає лише тимчасові призначення, а обрані на посади державні службовці не матимуть автоматичного права залишатися на займаній у такий спосіб посаді після дня відміни карантину.

Процедура добору на посади державної служби шляхом укладання строкового контракту відрізняється від звичайного конкурсного відбору: відсутні класичні етапи оцінювання професійних компететностей кандидатів (лідерство, стратегічне бачення, управління змінами тощо), не проводяться тестування і не виконуються ситуативні завдання.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

У той же час збережено елемент співбесіди з претендентом, який хоче обійняти посаду на умовах строкового контракту. Також не знята вимога про проходження претендентом на посаду державної служби у разі необхідності спеціальної перевірки відповідно до законодавства щодо запобігання корупції.

Важливо, що контракт триває до дня визначення переможця «класичного» конкурсу на посаду, яку зараз обіймає державний службовець на умовах строкового контракту. Такий конкурс обов’язково має бути оголошений і проведений впродовж двох місяців з дня завершення карантину. Особа, яка працює на умовах контракту, може працювати на цій посаді не більше 4-х місяців з дня відміни карантину.

У будь-якому випадку, державний службовець, який працює на умовах строкового контракту, буде звільнений в обов’язковому порядку після спливання терміну дії контракту. Але він має право взяти участь у «класичному» традиційному конкурсі на зайняття цієї ж посади, коли завершиться дія контракту.

За інформацією з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
813

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68422

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2014

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді