Безпека та здоров’я на роботі: необхідно внести зміни до відповідних актів на підприємствах

У Держпраці заявили про необхідність внесення змін до актів підприємства щодо безпеки праці та здоров’я працівників. Крім того, наголосили на необхідності проведення позапланового інструктажу з питань охорони праці.

Перевірте, чи правильно нараховуєте зарплату

Безпека та здоров’я на роботі: необхідно внести зміни до відповідних актів на підприємствах

Особливості та порядок внесення змін до актів підприємства з безпеки праці та здоров'я працівників встановлено Порядком № 132.

Зазвичай, перегляд інструкцій з охорони праці проводиться в строки, передбачені нормативно-правовими актами з охорони праці, не рідше одного разу на 5 років, а для робіт з підвищеною небезпекою - не рідше одного разу на 3 роки.

Однак необхідність виконання роботи в умовах пандемії зумовлює зміну певних умов та особливостей праці. Це, в свою чергу, зумовлює перегляд інструкцій з охорони праці та доповнення їх певними правилами поведінки, порядком дотримання особистої гігієни, застосуванням засобів захисту тощо.

Відповідні знання і навички працівники, які продовжують працювати під час запроваджених карантинних заходів, мають отримати під час проведення позачергового навчання або інструктажу з питань охорони праці.

Як запровадити правила внутрішнього трудового розпорядку

Обсяг і зміст позапланового інструктажу визначаються в кожному окремому випадку залежно від причин і обставин, що спричинили потребу його проведенні.

Таким чином, у разі зміни умов праці, зокрема пов'язаними в тому числі із пандемією COVID-19, керівник підприємства вносить відповідні зміни до нормативних актів з безпеки праці та здоров'я з урахуванням Порядку № 132 та інших нормативно-правових актів з охорони праці.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16565

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді