Держпраці: інтерактивні інспектори стали на допомогу під час карантину

Нещодавно Держпраці запустив новий сервіс «інтерактивний інспектор», за допомогою якого працівники та роботодавці мають змогу отримувати відповіді на важливі питання. Він став чудовою альтернативою дистанційного консультування, що є важливою мірою обережності в умовах пандемії. Тож які питання задавали найчастіше?

6 готових прикладів розрахунків, коли лікарняний — із «підступом»

Держпраці: інтерактивні інспектори стали на допомогу під час карантину

Впродовж місяця з моменту впровадження сервісу посадовими особами територіальних управлінь Держпраці надано консультацій з питань:

  • праці – 34 тис. 970;
  • охорони та гігієни праці – 20 тис. 982;
  • надання адміністративних послуг – 1 тис. 754.

Стосовно додержання законодавства про працю найбільше звернень надходило з питань оплати праці, надання відпусток, у тому числі щодо примушення до написання заяв на відпустки без збереження заробітної плати. Підіймали питання оформлення трудових відносин, звільнення, зокрема щодо примушення до написання заяв на звільнення.

Як запровадити правила внутрішнього трудового розпорядку

Щодо дотримання законодавства з питань охорони та гігієни праці найчастіше порушувалися питання порядку організації медичних оглядів працівників, отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, порядку проведення атестації робочих місць та забезпечення працівників засобами індивідуального захисту.

Також роботодавців турбують питання подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, , подання заяви на продовження строку дії дозволу та подання декларації відповідності МТБ вимогам законодавства з питань охорони праці.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
150577

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді