Держнагляд: виконання приписів щодо праці в умовах карантину

Виконання вимог приписів можливо відкласти на час дії карантину, якщо виявлені порушення не несуть безпосередню загрозу життю та здоров'ю працівників.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙

Держнагляд: виконання приписів щодо праці в умовах карантину

Припис - обов'язкова для виконання у певні строки письмова вимога органу держнагляду щодо усунення порушень вимог законодавства.

Ст. 10 Закону № 1645 передбачає, що одним з основних принципів профілактики інфекційних хвороб є дотримання юридичними та фізичними особами санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм при здійсненні будь-яких видів діяльності.

Звіт з праці: НЕ ПРОПУСТІТЬ

Якщо для усунення порушень нормативно-правових актів з охорони праці, викладених в приписі, не потребується спричиняти дії, що заборонені Постановою № 211, такі вимоги необхідно виконати у встановлені строки. В іншому разі - виконання вимог можливо відкласти на час дії карантину, в разі якщо виявлені порушення не несуть безпосередню загрозу життю та здоров'ю працівників, а також за умови дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

В разі неможливості повного усунення небезпечних та шкідливих для здоров'я умов праці роботодавець зобов'язаний повідомити про це відповідний орган державного нагляду за охороною праці. Він може звернутися до зазначеного органу з клопотанням про перегляд строку для виконання заходів щодо приведення умов праці до нормативних вимог. Відповідний орган розглядає клопотання роботодавця і за наявності поважних підстав може, як виняток, встановити інший строк виконання.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153068

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74911

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22057

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94207

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді