Новий порядок списання підручників

Міносвіти оновило форму акта про списання з балансу бюджетних установ і організацій вилученої з бібліотеки літератури.

Оновлення відбулося завдяки наказу МОН «Про внесення змін до Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I -II рівнів акредитації» від 22.08.2017 № 1228 (далі — Наказ № 1228).

Відповідно до Наказу№ 1228 списані згідно з актом підручники і навчальні посібники слід передавати до установ, що здійснюють заготівлю вторинної сировини.

Кошти за списані підручники і навчальні посібники, перераховують на відповідний поточний рахунок ЗНЗ, ПТНЗ чи ВНЗ I-II рівнів акредитації. За рахунок цих коштів заклад повинен придбати необхідні навчальні підручники і посібники.

Отож після набрання чинності Наказом № 1228 заклади освіти списуватимуть підручники бібліотечного фонду за новим порядком.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47014

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів: заповнення без помилок

На підставі акта введення в експлуатацію основних засобів, акта приймання-передачі основних засобів, технічної та іншої супровідної документації бухгалтер формує регістри аналітичного обліку. Серед них – інвентарна картка обліку об’єкта основних засобів бюджетних установ. Розглянемо детально, як її заповнити.
64295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді