Новий порядок списання підручників

Міносвіти оновило форму акта про списання з балансу бюджетних установ і організацій вилученої з бібліотеки літератури.

Оновлення відбулося завдяки наказу МОН «Про внесення змін до Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I -II рівнів акредитації» від 22.08.2017 № 1228 (далі — Наказ № 1228).

Відповідно до Наказу№ 1228 списані згідно з актом підручники і навчальні посібники слід передавати до установ, що здійснюють заготівлю вторинної сировини.

Кошти за списані підручники і навчальні посібники, перераховують на відповідний поточний рахунок ЗНЗ, ПТНЗ чи ВНЗ I-II рівнів акредитації. За рахунок цих коштів заклад повинен придбати необхідні навчальні підручники і посібники.

Отож після набрання чинності Наказом № 1228 заклади освіти списуватимуть підручники бібліотечного фонду за новим порядком.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт – зразок

Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
98629

Акт приймання-передачі – бланк | зразок

✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
332539

Акт виконаних робіт – зразок

⭐️Установа, яка отримує від сторонньої юридичної особи роботи чи послуги, має їх належно оформити первинним документом. Таким документом є акт виконаних робіт або ж акт наданих послуг. ⭐️ Розповімо, як його правильно оформити, і наведемо зразок.
234912

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді