Добровільно передане лікарням: Уряд затвердив перелік дозволених товарів

КМУ затвердив постанову, що регулює питання безоплатної передачі до лікарень медичних товарів для боротьби з коронавірусом.

COVID-19: гарячі новації від влади

Добровільно передане лікарням: Уряд затвердив перелік дозволених товарів

Ця постанова про перелік товарів, на які не поширюється заборона, передбачена ст. 54 Закону України «Про запобігання корупції», дозволить органам виконавчої влади безоплатно отримувати необхідні товари медичного та протиепідемічного призначення протягом дії карантину.

Раніше стаття 54 відповідного закону повністю забороняла одержання пільг, послуг і майна органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

До зазначеного Переліку увійшли лікарські засоби для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19, дезінфекційні засоби і антисептики, медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, витратні матеріали для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19, реагенти для лабораторних досліджень.

Ці товари добровільно можуть бути передані центральному органу виконавчої влади з охорони здоров’я, санітарного та епідемічного благополуччя населення, контролю якості та безпеки лікарських засобів, та структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді