ВРУ: Прийнято новий закон на допомогу системі охорони здоров’я в протидії коронавірусу

Верховна Рада прийняла Закон №3380, який вніс деякі зміни до основ законодавства України про охорону здоров’я, а саме законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», «Про захист населення від інфекційних хвороб».

СКАЧАТИ ПАМ’ЯТКУ: Міфи і правда про коронавірус

ВРУ: Прийнято новий закон на допомогу системі охорони здоров’я в протидії коронавірусу

Згідно з новим законом на період дії карантину та ще протягом двох місяців з моменту його відміни:

  1. запроваджуються додаткові заходи для підвищення соціального захисту медичних працівників шляхом встановлення виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати, незалежно від страхового стажу;
  2. надається можливість залучати до заходів протидії коронавірусу лікарів-інтернів, а також лікарів-спеціалістів, які ще не мають кваліфікаційної категорії – на волонтерських засадах і зі встановленням обмежень щодо такого залучення;
  3. вводиться обов’язкове тестування усіх осіб, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби, а також медичних працівників, які працюють у закладах з надання медичної допомоги таким хворим, працівників Національної поліції, та іншим працівникам - незалежно від того чи мали вони контакт з хворим на COVID-19.

За інформацією з сайту ВРУ

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді