Неправомірне розповсюдження персональних даних в мережі: Дія спростовує свою причетність

Мінцифри повідомила, що днями в інтернеті з'явилося кілька телеграм каналів, що розповсюджують персональні дані громадян. Вчора почала розповсюджуватись непідтверджена інформація щодо джерела цих даних, яким називали мобільний застосунок «Дія». Ці слухи не є правдивими з наступних причин.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Неправомірне розповсюдження персональних даних в мережі: Дія спростовує свою причетність

Дія не має власної бази даних і не накопичує таку інформацію. Мобільний застосунок лише відображає інформацію з реєстрів.

В Україні 9,5 млн. водійських посвідчень, 6,5 млн з яких відображаються в Дії. В мережі з’явилася інформація про дані 26 млн посвідчень водія.

Окрім цього, поряд із «даними 26 млн. посвідчень», зловмисники у боті раніше поширювали інші бази, які не вперше були доступні в даркнеті. Наприклад, паролі від особистих сторінок Вконтакті, LinkedIn тощо.

Зловживання використанням персональних даних громадян недопустиме! Служба Безпеки України вже проводить слідчі дії стосовно зловмисників, що поширюють таку інформацію в інтернеті.

За інформацією з сайту Мінцифри

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді