Кабмін ліквідує Офіс фінконтролю

Уряд скасував власне рішення про реорганізацію Державної аудиторської служби та ліквідував Офіс фінансового контролю.

Реформа держфінконтролю: що змінилось >>>

Кабмін ліквідує Офіс фінконтролю

Про це йдеться у постанові КМУ від 20.05.2020 р. № 388.

Раніше повідомлялося, що у 2020 році замість держаудиторів на ревізії ходитимуть представники Офісу фінконтролю, при цьому чисельність працівників відповідного органу влади скоротиться на 30%. Про це йшлося у постанові № 1025.

УВАГА!!! -40% на Експрес-курс для фахівців з публічних закупівель

А зараз постанова № 388 скасовує рішення про реорганізацію Державної аудиторської служби та ліквідує Офіс фінансового контролю.

Крім того, Кабмін відкоригував граничну чисельність працівників Держаудитслужби: відтепер апарат складатиме 594 одиниць (в Офісі фінконтролю їх було 800), а в територіальних органах - 2708 (Офіс фінконтролю мав 1512).

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Індикатори ризиків - алгоритм при моніторингу закупівель

Моніторинг закупівлі може початися внаслідок спрацювання ризик-індикаторів, які визначаються системою в автоматичному режимі на основі закладених алгоритмів. Індикатори ризиків допомагають Держаудитслужбі відібрати ті процедури закупівлі, у яких замовники припустилися порушення або ж потенційно можуть це зробити. Далі — такі процедури досліджують аудитори під час моніторингу закупівель та приймають остаточне рішення.
5522

Моніторинг державних закупівель: приклади висновків ревізорів

До вашої уваги приклади висновків аудиторів, коли тендерна документація не відповідає вимогам Закону; супровідні документи містять помилки; процедура закупівлі вибрана неправомірно. Аналізуйте і не повторюйте порушень
1871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді