COVID-19: 20% від усіх захворілих – медики

Високий відсоток захворюваності на COVID-19 серед медичних працівників пов'язаний з тим, що медична система України була не готова до епідемії. Про це заявив Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Скористайтеся готовими прикладами експерта з питань соціального страхування

COVID-19: 20% від усіх захворілих – медики

Міністр висловив велику подяку нашим медикам, які опинилися на передовій боротьби з вірусом. Він зазначив, що на жаль, близько 20% усіх інфікованих коронавірусом, тобто 4111 медиків - хворі на коронавірусну хворобу. Це трапилось через те, що на початок епідемії не було в достатній кількості ані засобів індивідуального захисту, ані респіраторів, ані масок. Також не були прораховані маршрути доставки хворих. Куди має приїхати хворий - визначалося вже у розпалі епідемії.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Він також зазначив, що окрім забезпечення лікарів всіма необхідними засобами, треба також забезпечити 3-місячний запас засобів індивідуального захисту, які використовують медики при лікуванні інфекційних хвороб. Наразі прораховується яка кількість грошей для цього необхідна. І весь цей запас має бути одразу і безпосередньо у лікарнях.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді