Читайте свіжий номер журналу «Головбух: Бюджет» — № 38/2017

Реформа освіти: важливі зміни умов оплати праці педагогів

На початку осені освітяни все ж таки дочекалися власного закону, що закладає підвалини для реформування галузі. Його норми змінюють як організацію освітнього процесу, так і умови оплати праці педагогічних працівників. Оскільки останні цікавлять бухгалтерську спільноту найбільше, з них і почнемо своє знайомство

Пенсійна реформа: зміни у нарахуванні ЄСВ та пенсійного внеску

Із наступного року максимальну базу нарахування ЄСВ розраховуватимуть за новими правилами. А коло платників ЄСВ — поповниться. І це ще не всі зміни, до яких слід готуватися...

Оплата праці в медицині: дрібниць не буває

Правила, за якими встановлюють посадові оклади, визначають розміри доплат, надбавок і премій, — завжди в епіцентрі інтересів бухгалтерів будь-якої галузі. І бухгалтери, які працюють в закладах охорони здоров’я, не виняток. Тому вебінар, присвячений оплаті праці в медичній галузі, зібрав багато охочих почути відповіді на свої життєві запитання. Окремі з них — пропонуємо нині до вашої уваги

Звільнення батька малолітніх дітей, який працює за строковим трудовим договором

Працівника прийняли на роботу за строковим трудовим договором. Нині він виховує малолітніх дітей без матері. Чи можна звільнити його з роботи після закінчення дії строкового трудового договору?

На двох стільцях не всидиш, а чи може працювати водій на двох автомобілях

Дізнавайтеся: чи може водій працювати на кількох автомобілях та як нарахувати зарплату водієві, за яким закріплено два автомобілі.

Чим загрожує заява «Відмовляюся йти у щорічну відпустку…»

Посилаючись на судову практику, юрисконсульт рекомендує отримати від працівників заяви такого змісту: «Відмовляюся йти у щорічну відпустку повної тривалості та повідомляю про неможливість дотримати затверджений графік відпусток. За потреби у відпустці звернуся з додатковою заявою». Але чи врятують такі заяви від штрафів? Ні, не врятують. Розповімо чому

А ще читайте відповіді на  життєві запитання:

Чи може інспектор праці кваліфікувати відмову працівника спілкуватися як перешкоджання інспекційному відвідуванню?

Чи може інспектор праці в акті інспектування вказувати як недолік відсутність колективного договору?

Чи може інспектор праці кваліфікувати виплату авансу на три дні пізніше встановленого строку як порушення?

Чи може інспектор праці перевірити, як в установі ведуть військовий облік працівників?

Як правильно утримати під час звільнення зайво виплачені відпускні

Як оплатити сумісництво у разі відрядження за основним місцем роботи

Чи вважатиметься звільнення працівника без згоди профспілки порушенням

Чи оплачувати працівнику день проходження обов’язкового медичного огляду, якщо він припадає на вихідний?

Чи може розраховувати студентка сирота на повне державне забезпечення під час відпустки для догляду за дитиною

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83359

Бухгалтерська довідка – ЗРАЗОК

Для яких саме господарських операцій складається бухгалтерська довідка? Яку інформацію у ній вказувати? Відповімо на запитання й наведемо зразки заповнення для різних робочих ситуацій.
47020

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32372

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237473

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді