Міноборони затвердив Порядок застосування Каталогу продуктів харчування (далі — Порядок). Його дотримуватимуть відповідальні посадові особи військових частин ЗСУ під час організації харчування особового складу ЗСУ та штатних тварин.

Порядком унормовано:
- планування забезпечення харчовими продуктами;
- коефіцієнти для визначення граничних обсягів коштів для замовлення харчових продуктів;
- забезпечення харчовими продуктами;
- видачу харчових продуктів;
- організацію харчування у стаціонарних та польових умовах;
- особливості ведення обліку та звітності;
- харчування за плату.
Харчові продукти для військових частин постачають за Каталогом продуктів харчування, затвердженим наказом Міноборони від 15.11.2019 № 591.
Із наказу Міноборони «Про затвердження Порядку застосування Каталогу продуктів харчування» від 29.04.2020 № 140
Акт на списання матеріалів за рішенням Мінфіну було змінено на акт списання запасів. Але, як і раніше, акт — це підстава відносити вартість використаних матеріалів до витрат. Розглянемо, як його складати.
Ліквідаційна вартість є складовою бухгалтерського обліку основних засобів у бюджетних установах. Розглянемо як та коли її слід визначати, коли потрібно переглядати, та як відобразити її в обліку
Для бухгалтера підготовка до фінзвітності без перебільшення — гаряча пора, чергова нагода перевірити, чи правильно він вів бухоблік. На допомогу — усі актуальні бланки фінансової звітності для 2025 року
Бюджетні установи фінансуються із загального фонду державного чи місцевого бюджету. Однак окрім загального фонду є ще й спеціальний. Надходження до спеціального фонду, як правило, виникають у результаті діяльності установи і мають спеціальне призначення. Це власні надходження бюджетних установ. Розглянемо, що це за надходження.
Вести облік запасів у бюджетному підприємстві простіше, коли маєш підказки від експертів. Розгляньмо, які є групи обліку запасів, які використовувати субрахунки та КЕКВ, як документально оформити облік запасів. А на прикладах покажемо, як відобразити в обліку запаси