Міноборони затвердив Порядок застосування Каталогу продуктів харчування (далі — Порядок). Його дотримуватимуть відповідальні посадові особи військових частин ЗСУ під час організації харчування особового складу ЗСУ та штатних тварин.

Порядком унормовано:
- планування забезпечення харчовими продуктами;
- коефіцієнти для визначення граничних обсягів коштів для замовлення харчових продуктів;
- забезпечення харчовими продуктами;
- видачу харчових продуктів;
- організацію харчування у стаціонарних та польових умовах;
- особливості ведення обліку та звітності;
- харчування за плату.
Харчові продукти для військових частин постачають за Каталогом продуктів харчування, затвердженим наказом Міноборони від 15.11.2019 № 591.
Із наказу Міноборони «Про затвердження Порядку застосування Каталогу продуктів харчування» від 29.04.2020 № 140
План рахунків — це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому
Як МОЗ рекомендує ЗОЗ вести бухгалтерський облік медикаментів та медичних виробів — у публікації розглянемо загальні положення, що стосуються як медзакладів, що є бюджетними установами, так і реорганізованих медзакладів-КНП
Бухгалтер має пам’ятати головне правило експлуатації автомобілів — обов’язковий облік та списання шин в бюджетних установах. Як обліковувати шини, коли їх списувати та які документи для цього необхідні, як ревізори виявляють їх понаднормове списання — дізнаєтеся із публікації
Акт на списання матеріалів за рішенням Мінфіну було змінено на акт списання запасів. Але, як і раніше, акт — це підстава відносити вартість використаних матеріалів до витрат. Розглянемо, як його складати.
Ліквідаційна вартість є складовою бухгалтерського обліку основних засобів у бюджетних установах. Розглянемо як та коли її слід визначати, коли потрібно переглядати, та як відобразити її в обліку