Антикорупційна декларація: відколи не потрібно повідомляти про зміни в майновому стані

НАЗК роз’яснило, з якого часу можна не подавати повідомлення про суттєві зміни майнового стану суб’єкта декларування.

Особа, що припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язана наступного року подавати в установленому порядку декларацію за минулий рік.

Тобто якщо особа не виконує функції держави або місцевого самоврядування з серпня 2016 року, а декларацію подала у лютому 2017 року, то її обов’язок подавати повідомлення про суттєві зміни в майновому стані припинився в момент подачі декларації.

Джерело: Рішення НАЗК «Про затвердження Змін до Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю» від 02.02.2018 № 118

Антикорупційна декларація: відколи не потрібно повідомляти про зміни в майновому стані  Приклад заповнення електронної декларації

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді