Тендерна пропозиція: коли відхиляти замовником

Мінекономіки назвало випадки, коли замовник закупівлі зобов’язаний відмовити учаснику закупівлі та відхилити тендерну пропозицію.

Як призначити уповноважену особу та організувати закупівлі за новими правилами

Тендерна пропозиція: коли відхиляти замовником

А саме:

  • якщо замовник має незаперечні докази того, що учасник закупівлі пропонує, дає або погоджується дати будь-якій службовій особі замовника винагороду з метою вплинути на прийняття рішення щодо визначення переможця процедури закупівлі або застосування замовником певної процедури закупівлі;
  • відомості про юридичну особу, яка є учасником процедури закупівлі, внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення;
  • службову особу учасника процедури закупівлі, яку уповноважено учасником представляти його інтереси під час проведення процедури закупівлі, або фізичну особу, яка є учасником, було притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення;

НЕ ПРОПУСТІТЬ: типова тендерна документація

  • учасник протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за порушення, передбачене пп. 4 ч. 2 ст. 6, п. 1 ст. 50 Закону "Про захист економічної конкуренції", у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів;
  • фізична особа, яка є учасником процедури закупівлі, була засуджена за злочин, учинений з корисливих мотивів, судимість з якої не знято або не погашено у встановленому законом порядку тощо.
Тендерна пропозиція: коли відхиляти замовником
Оренда державного та комунального майна через Prozorro.Продажі: що врахуватиКількість місць обмежена! Устигніть зареєструватися! Усі зареєстровані учасники отримають сертифікат.
П Л А Н 1. Передача майна в оренду – тільки через аукціон Коли і як проводити? 2. Оренда майна – тільки з Переліків Яке майно і хто зараховує до Переліків I та II типу? 3. Стартова ціна оренди – від балансової вартості Як і хто розраховує? 4. Передача майна без аукціону – тільки для «пільговиків» Хто потрапив до списків? 5. Усі договори з оренди майна – у публічному доступі Як укладати нові і що робити зі старими? 6. Суборенда – тільки за погодженням орендодавця Де і як обумовити?

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4818

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді