Кабмін про штрафи з ЄСВ, прожитковий мінімум та пенсії

Постановою КМУ від 12 червня 2020 р. № 471 було затверджено Програму діяльності Кабінету Міністрів на 2021 рік.

Скачати зразок довідки про страховий стаж

Кабмін про штрафи з ЄСВ, прожитковий мінімум та пенсії

Серед іншого, Кабінет Міністрів планує запровадити з 2021 року накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та стимулювати розвиток третього рівня пенсійної реформи (системи недержавного пенсійного забезпечення).

Окрім того, програмою передбачається зростання рівня пенсійного забезпечення державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, журналістів, забезпечення прав осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях, на належне пенсійне забезпечення.

Також уряд планує посилити відповідальності за ухилення та несплату єдиного соціального внеску, інших обов'язкових платежів до Пенсійного фонду України та переглянути стимули до сплати ЄСВ.

Кабмін також планує з 2021 року змінити підхід до визначення та застосування прожиткового мінімуму: підвищення його розміру до реальної величини, починаючи із встановлення з 1 січня 2021 року у розмірі не менше 40 відсотків медіанної зарплати в Україні за попередній рік.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді