НБУ попереджає про неприпустимість неправомірного використання персональних даних

НБУ розглянув звернення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про виявлені факти використання копій паспортів та документів, що містять ідентифікаційні (реєстраційні) номери фізичних осіб, для проведення через банки фінансових операцій із протиправною метою.

Керівники та службовці банків не мають права розголошувати та використовувати з вигодою для себе чи для третіх осіб конфіденційну інформацію, яку отримали під час виконання службових обов’язків.

Тож НБУ звертає увагу службовців банків на необхідності забезпечувати безумовно належну ідентифікацію і верифікацію клієнтів (представників клієнтів) та зберігання документів, що містять персональні дані.

Джерело: Лист НБУ від 26.02.2018 № 25-007/11290

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді