Адаптивний карантин: Уряд вносить чергові зміни

Кабмін підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і вніс зміни до Постанови, якою регламентується карантин.

-50% на вартість навчання Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

Адаптивний карантин: Уряд вносить чергові зміни

Кабмін підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і вніс зміни до Постанови, якою регламентується карантин.

Зокрема передбачається заборона роботи кінотеатрів до 1 липня, а з 2 липня - дозвіл на їх роботу, але з наповненістю не більше 50%. При цьому запроваджуються зміни до порядку самоізоляції при перетині кордону та інші зміни.

Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив під час позачергового засідання Уряду 25 червня.

За словами очільника МОЗ, в умовах адаптивного карантину Уряд надав чіткі рекомендації і критерії, за яких місцева влада може посилювати чи пом’якшувати карантинні обмеження на своїй території.
При цьому сьогоднішнє рішення Кабінету Міністрів передбачає також:

  • можливість припинити режим самоізоляції або обсервації для іноземців, які перетнули державний кордон у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19;
  • уточнення щодо поліса страхування для іноземців та осіб без громадянства, що перетинають державний кордон в частині його видачі страховою компанією (асистанс, та покриття витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією, на строк перебування в Україні).

За матеріалами з сайту МОЗ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341591

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90417

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66145

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3500

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13870

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді