Програма по частковому безробіттю: наскільки вона продуктивна

156 тисяч людей вдалося працевлаштувати лише через фонди зайнятості за період з початку короновірусу. Ще майже 216 тис. працівників отримують фінансову допомогу через свої підприємства в рамках програми по частковому безробіттю.

Усі нормативні акти у сфері оплати праці в одній підбірці

Програма по частковому безробіттю: наскільки вона продуктивна

Такі цифри озвучив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, коментуючи питання боротьби з безробіттям.

Як зазначив Ігор Петрашко, останні 2 тижні ми бачимо, що кількість безробітних не збільшується. Програми, ініційовані Урядом, дійсно працюють і показують результат. Так, з періоду початку коронавірусу, тобто з середини березня, вже працевлаштовано лише через фонди зайнятості, не кажучи про такі державні компанії як «Укравтодор», «Укрпошта», більше 150 тис. людей. Ще 200 тис робочих місць вдалося зберегти завдяки програмі по частковому безробіттю.

Так, станом на 24 червня до центрів зайнятості подано 136,5 тис. пакетів документів. Вже прийнято понад 87 тис. рішень для здійснення виплат майже 216 тис. працівників.

За матеріалами з сайту Мінекономіки

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19125

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17400

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді