Бюджетникам планують достроково скасувати зарплатні обмеження

У ВРУ зареєстрували відповідний законопроект № 3708.

СКАЧАТИ Усі нормативні акти у сфері оплати праці в одній підбірці

Бюджетникам можуть достроково скасувати зарплатні обмеження

У квітні 2020 року та на період до завершення місяця, в якому відмінять карантин, зарплата, грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ нараховують у розмірі, що не перевищує 10 мінімальних зарплат, встановлених на 01.01.2020 р.

Вказаний тимчасовий захід прописаний у Законі України від 13.04.2020 р. № 553, який діє із 18.04.2020 р.

Це обмеження поширили й на зарплати, суддівську винагороду, грошове забезпечення народним депутатам України, суддям, суддям КСУ, членам Вищої ради правосуддя, членам Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, прокурорам, працівникам, службовим і посадовим особам НБУ, а також іншим службовим і посадовим особам, працівникам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами.

Як запровадити правила внутрішнього трудового розпорядку

Проте група нардепів уважає, що період дії цього обмеження треба скоротити до трьох місяців з початку його дій. Тому внесли до Ради законопроект № 3708 від 19.06.2020 р.

У разі схвалення цього законопроекту народним депутатам України, суддям, прокурорам та решті службовим і посадовим особам, працівникам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами, можуть почати виплачувати повний заробіток уже із липня 2020 року.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
125411

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
16894

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46504

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10766

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43399

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді