Держбюджет-2020: чи виконано у червні

За оперативними даними Держказначейства, у червні 2020 року до загального фонду державного бюджету надійшло 112,9 млрд грн, розпис виконано на 105,4%. При цьому відшкодування ПДВ становило 11,6 млрд гривень.

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Держбюджет-2020: чи виконано у червні

У червні, другий місяць поспіль, спостерігається подальше зростання одного з ключових показників, які характеризують ефективність справляння ПДВ до загального фонду держбюджету – питома вага зібраних сум податку в обсягах постачання за даними податкових декларацій. Так, за даними ДПС, якщо у квітні 2020 року такий показник становив 2,65%, то у травні він збільшився до 3,14%, а в червні – 3,47%. Для порівняння, у 2019 році він дорівнював 2,66%, 2,53% та 2,52% відповідно.

УВАГА!!! Новий код доходу місцевого бюджету

За платежами, справляння яких контролює ДПС, надходження становили 89,1 млрд грн, в тому числі 62,4 млрд грн - у вигляді дивідендів та частини чистого прибутку, що сплачуються до бюджету підприємствами державного сектору економіки. В цілому виконання червня становило 107,7%, що на 6,4 млрд грн більше від місячного розпису.

За січень-червень 2020 року соціальні видатки, видатки на оборону, на обслуговування боргу та дотації місцевим бюджетам повністю профінансовано відповідно до розпису на підставі платіжних доручень. Так, видатки за загальним фондом державного бюджету за січень-червень 2020 року становили 479,6 млрд грн, або 90,4% від розпису звітного періоду.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35572

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7212

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді