Черговий «карантинний» закон: банки не штрафуватимуть за прострочені платежі

Президент підписав закон, відповідно до якого банки не штрафуватимуть за прострочення платежів під час карантину.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Черговий «карантинний» закон: банки не штрафуватимуть за прострочені платежі

Закон захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.

Документ вносить зміни до «Прикінцевих положень» Господарського кодексу України та «Прикінцевих та перехідних положень» Цивільного кодексу України.

Оновлення для ППЗ «Фіндокументи» (Payments)

Згідно з ними у разі прострочення позичальником у період дії карантину, або у тридцятиденний строк після дня його завершення, виконання грошового зобов’язання, позичальник звільняється від обов’язків сплатити на користь кредитодавця неустойку, штраф, пеню за таке прострочення.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

За матеріалами з ОІП Президента

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді