Мінфін: представлено дашборд про бюджетні видатки на освіту

Мінфін підготував інтерактивний аналітичний інструмент (дашборд), що дозволяє побачити бюджетні видатки на загальну середню освіту як у цілому по країні, так і на рівні окремих шкіл.

Всеукраїнська професійна сертифікація бухгалтерів — 2020

Мінфін: представлено дашборд про бюджетні видатки на освіту

В аналіз включена інформація виключно по денних закладах загальної середньої освіти комунальної власності. Дані були зібрані з усіх областей України та м. Києва (крім територій проведення ООС та тимчасово окупованих територій).

Усього було отримано інформацію щодо 14,2 тис. окремих закладів загальної середньої освіти, в яких навчаються 3,9 млн учнів та працюють 438,5 тис. учителів. Загальні видатки цих шкіл у 2019 році становлять 94,1 млрд грн. Середні витрати по країні на підготовку одного учня у 2019 році становили 23,1 тис. грн на рік.

Аналіз показав, що в сільській місцевості середні видатки на 1 учня становили 32,4 тис. грн, що суттєво вище, ніж у міській місцевості (19,1 тис. грн). Окрім того, випускники шкіл у сільській місцевості в середньому отримують гірші бали по ЗНО, ніж випускники міських шкіл. Це свідчить про низьку якість загальної середньої освіти в селах.

Карантинні ускладнення на зарплату: чи виплачувати надбавку вчителям

Також залишається актуальним питання неефективного використання коштів освітньої субвенції. Так, на початок 2020 року залишок невикористаної субвенції становив 5,3 млрд грн.

Ці залишки освітньої субвенції можуть спрямовуватись засновниками на зарплати вчителів, на покращення матеріально-технічної бази шкіл: оснащення закладів освіти засобами навчання з фізики, хімії, біології, географії, математики, мультимедійними засобами навчання, пожежну безпеку закладів освіти.

Крім того, кошти можуть спрямовуватись на придбання підручників і посібників, придбання шкільних автобусів для перевезення дітей, підключення закладів освіти до Інтернету насамперед у сільській місцевості.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145839

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54687

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3293

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15988

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді