Готуєтеся закупити програмне забезпечення? Дві поради в поміч

Отже, за яким КЕКВ планувати видатки та коли можна застосувати переговорну процедуру.

Свої потреби у програмному забезпеченні (ПЗ) замовник може задовольнити за допомогою закупівлі:

  • створеного ПЗ як товару;
  • права користування ПЗ як послугою;
  • розроблення ПЗ як послуги.

Найпоширенішою є практика закупівлі ліцензій на користування ПЗ. Під час такої закупівлі замовник дотримує загальних правил закупівлі об’єктів авторського права. Про них ми розповіли у статті "Закупівля об’єктів права інтелектуальної власності: що врахувати замовникам" .

У статті нижче дамо дві поради, що допоможуть підготуватися до закупівлі ПЗ.
ЧИТАТИ поради від єксперат

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Толеранс в договорах про закупівлю

Іноді сторонам договору важко точно визначити кількість чи об›єм поставленого товару. У такій ситуації постачальник просить застосувати в договорі про закупівлю толеранс. Чи не буде це порушенням Закону про закупівлю?
7872

Продовження договору про закупівлю: як правильно

Треба провести дозакупівлю наприкінці року? Прочитайте 5 умов, коли можна продовжити дію договору про закупівлю на 20%, і готові рішення для 8 ситуацій, у яких можуть виникнути складнощі. Дізнайтеся, як довести законність зміни умов договору і яка відповідальність, якщо вимоги законодавства порушені
3879

Додаткова угода до договору про публічні закупівлі: види та зразки

Договорів не буває навіки. Тим більше в сучасних економічних реаліях. Уклавши договір навіть після проведення відкритих торгів через систему Prozorro може постати питання про зміну його умов. Додаткова угода до договору про публічні закупівлі – це шлях до зміни умов. Це може бути зміна істотних умов договору закупівлі, зміна ціни або додаткова угода на зменшення обсягів закупівлі. Як і коли її можна укласти та подати інформацію у даній консультації.
31267

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді