Персональна відповідальність членів ТК і методи захисту у суді

Ярослава Дуброва, консультантка з публічних закупівель, пояснює, які методи захисту в суді справді дієві, а які ні. А також вбереже членів тендерного комітету від помилок в аналогічних ситуаціях.

Закон наразі передбачає персональну відповідальність службових (посадових) осіб, уповноваженої особи замовника за порушення законодавства про закупівлі. Тож якщо порушення допустили саме ви — муситимете за нього відповідати.

А чи може та чи має нести відповідальність закупівельник, якщо порушення фактично є, але його вини в цьому порушенні немає? Як на практиці суди застосовують поняття «персональна відповідальність»?

Розглянемо три приклади із судових справ про притягнення до адмінвідповідальності закупівельників.

Проаналізуємо, які механізми захисту спрацьовують

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
34563

Як створити тендерний комітет

Усі бюджетні установи мусять проводити публічні закупівлі в електронній системі. Правове поле для цього встановлює Закон про публічні закупівлі. За його нормами замовники для проведення процедур закупівель можуть створити тендерний комітет. Як це зробити?
7012

Відпустка членів тендерного комітету: як бути із закупівлями

Як і решта працівників установи, члени тендерного комітету зібралися у відпустку. Що поробиш – справа буденна. От тільки тепер голова тендерного комітету має подбати про те, аби така відпустка не вплинула на проведення установою закупівель. Як правильно організувати роботу членів тендерного комітету, зараз і розповімо.
3874

Член тендерного комітету відмовляється голосувати: чого чекати

Тендерний комітет ухвалює свої рішення колегіально. Тобто всі його члени, які прийшли на засідання тендерного комітету, беруть участь у голосуванні. Передбачає закон і можливість відмовитися від голосування. А що чекатиме на члена, який не лише відмовився голосувати, але й покинув засідання?
2965

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді