Довідки про зарплату для пенсії у ліквідованих держорганах видаватимуть за оновленим Порядком

Калькулятор стажу

Зазнав змін Порядок видачі довідок про заробітну плату для призначення пенсій окремим категоріям осіб у разі ліквідації державних органів, у яких особи працювали, а також перейменування (відсутності) їхніх посад, затверджений наказом Мінсоцполітики від 10.05.2017 № 750.

Мінсоцполітики уточнило, що у разі відсутності або перейменування у державному органі посади, що була останньою, яку особа займала на державній службі або яку особа займала на держслужбі після 01.05.2016, її посаду визначає цей орган згідно з додатком 1 до цього Порядку або за відповідною категорією, підкатегорією з урахуванням юрисдикції державного органу.

Довідки про зарплату для пенсії у ліквідованих держорганах видаватимуть за оновленим Порядком

Крім того, в новій редакції викладено:

  • Додаток 1. Перелік посад та постанов Кабінету Міністрів України, відповідно до яких затверджувалися посадові оклади працівників державних органів;
  • Додаток 2. Перелік посад та нормативно-правових актів, відповідно до яких затверджувалися посадові оклади працівників установ та організацій до набрання чинності Законом України від 10.12.2015 № 889-VIII;
  • Додаток 3. Перелік посад та постанов Кабінету Міністрів України, відповідно до яких затверджувалися посадові оклади працівників державних органів, посади яких після набрання чинності Законом України від 10.12.2015 № 889-VIII не належать до посад державної служби
  • Додаток 4. Перелік посад та постанов Кабінету Міністрів України та постанов правління Національного банку України, відповідно до яких посадові оклади працівників Національного банку України віднесені до категорій посад державної служби та які мають стаж 20 років на посадах, віднесених до посад державної служби, посади яких після набрання чинності Законом України від 10.12.2015 № 889-VIII не належать до посад державної служби.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Наказ Мінсоцполітики від 04.06.2020 № 366

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13853

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14895

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді