Переплатили ПДФО: як бути

Теми:
Про умови повернення помилково або надміру сплаченого ПДФО розповіли в ДПС. Процедура визначена ст. 43 ПКУ.

Нові нормативні акти у сфері оплати праці

Переплатили ПДФО: як бути

Обов'язкова умова для повернення сум грошового зобов'язання та пені - подати у довільній формі заяву про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково або надміру сплаченої суми. Виключення – повернення надміру сплачених сум ПДФО, які повертає контролюючий орган на підставі поданої податкової декларації про майновий стан.

Як показати у Звіті з ЄСВ карантинні особливості трудових відносин

Контролюючий орган не пізніше ніж за 5 робочих днів до закінчення 20-денного строку з дня подання заяви готує висновок про повернення належних сум коштів з відповідного бюджету та подає його для виконання відповідному органові Казначейства. Останній протягом 5 робочих днів повертає помилково або надміру сплачені грошові зобов'язання та пеню платникам податків.

При цьому податковий агент має право повернути або врахувати в рахунок сплати наступних платежів тільки ту суму надміру сплаченого ПДФО, яка була перерахована до бюджету понад суму грошових зобов'язань, граничний строк сплати якої настав на таку дату. При наявності переплати податковий агент має право не сплачувати ПДФО в межах такої переплати.

За матеріалами з сайту ДПС

Переплатили ПДФО: як бути
Форма № 1ДФ: стара форма з новими вимогами до заповненняПРОГРАМА: ►Які нові ознаки доходу з'явилися і коли їх застосовувати ►Які виправляти помилки ►На що звертають увагу податківці у нових роз'ясненнях ► Скільки зараз "коштують" підприємству помилки бухгалтера
Кількість місць обмежена! Устигніть зареєструватися!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
30615

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36414

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85408

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді