Мінекономіки: локалізація є вкрай важливою для українського машинобудування

Як зауважив Ігор Петрашко, підтримка локалізації є абсолютно вірною стратегією, під яку було напрацьовано постанову Мінекономіки. Документ не суперечить Закону про держзакупівлі і не передбачає ніяких складнощів у відношенні з міжнародними партнерами.

Перевірте, чи підтвердив ваш майданчик відповідність системи захисту інформації

Мінекономіки: локалізація є вкрай важливою для українського машинобудування

За його словами, критерій локалізації, так званий неціновий критерій, передбачений в законі по ProZorro: неціновий критерій не буде зруйновано. Це, навпаки, буде сприяти співпраці України з Євросоюзом і США, тому що є багато європейських компаній, які тут вже працюють.

Міністр запевнив, що ідея з локалізацією потрібна Україні, адже тоді і товар кращий буде, і розуміння потреб споживача, і посилена кооперація з міжнародними партнерами.

За матеріалами з Урядового порталу

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4766

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4225

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді