ДПС щодо листування з платниками через е-кабінет

ДПС повідомляє, що Законом №466 вдосконалюються деякі питання функціонування електронного кабінету – забезпечення можливості платникам податків отримувати документи від контролюючих органів через е-кабінет.

Оновлений реєстр від ДПС

ДПС щодо листування з платниками через е-кабінет

Відповідно до ст. 16 Закону №466, внесено зміни щодо листування контролюючих органів через Електронний кабінет з платниками податків, які подають звітність в електронній формі або пройшли електронну ідентифікацію онлайн в Електронному кабінеті.

З метою приведення у відповідність до Закону №466 ДПСУ підготувала зміни до наказу Мінфіну №637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету», зокрема, щодо подання платником заяви про бажання отримувати документ через е-кабінет та заяви про відмову отримувати документ через Електронний кабінет та затвердження форм цих заяв.

Після внесення змін до нормативно-правових актів та доопрацювання інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС щодо формування та направлення документів в електронному вигляді засобами електронного зв'язку буде забезпечена можливість листування контролюючих органів з платниками податків.

За матеріалами з сайту ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145832

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15986

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
59349

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити діючу форму – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
107243

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді