Вручення податкової вимоги: за яким порядком

Стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 30 календарних днів з дня вручення такому платнику податкової вимоги.

Оновлений довідник програмної класифікації для використання у 2020 році

Вручення податкової вимоги: за яким порядком

Відповідно до ст. 59 ПКУ, в разі коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу.

Вимога може надсилатися контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків. Вимога не надсилається, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

Законом № 466 внесено зміни до п. 59.3 ст. 59 ПКУ, відповідно до яких податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання.

Вона повинна містити:

  • відомості про факт виникнення податкового боргу та права податкової застави,
  • розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою,
  • обов’язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Оновлені довідники та реєстри від ДПС

Податкова вимога надсилається також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов’язань у встановлені ПКУ строки, без попереднього надсилання податкового повідомлення-рішення.

Згідно з п. 59.5 ст. 59 ПКУ в разі якщо у платника податків, якому надіслано (вручено) податкову вимогу, сума податкового боргу збільшується (зменшується), погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого платника податку, що існує на день погашення.

За матеріалами з сайту ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді