Держпраці: 7 неоформлених працівників "коштуватимуть" підприємству 876 тис грн

Київський суд підтримав позицію Держпраці, і тепер підприємтсво повинно буде сплатити штраф у 876 330 гривень за 7 неоформлених працівників.

Зразок повідомлення про прийняття працівника на роботу СКАЧАТИ

Держпраці: 7 неоформлених працівників

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від підприємства до Держпраці у Київській області в якому суб’єкт господарювання просить суд визнати протиправним та скасувати постанову від 14.05.2019 року про накладання штрафу у розмірі 876 330 гривень.

Під час інспекційного відвідування підприємства головним державним інспектором Держпраці виявлено 7 неоформлених працівників. Відтак, встановлено факт допуску позивачем до роботи громадян без укладення з ними трудових договорів.

Інспектором праці було складено акт та вручено припис суб’єкту господарювання. Управлінням Держпраці було винесено постанову про накладання штрафних санкцій у розмірі 876 330 гривень за порушення законодавства про працю у частині неоформлення трудових відносин.

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, відмовив фірмі у задоволені позовних вимог до Управління Держпраці.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19065

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17326

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді