Суд підтримав позицію Держпраці щодо неоформлених працівників

Штраф у 30 мінімальних зарплат заплатить ФОП за неоформленого працівника.

Нові нормативні акти у сфері оплати праці

Суд підтримав позицію Держпраці щодо неоформлених працівників

Під час проведення позапланового заходу контролю Управлінням Держпраці встановлено, що між приватним підприємством та працівником укладено цивільно-правовий договір на виконання робіт з охорони об’єктів. Поряд з цим відповідно до наказу підприємства працівник був ознайомлений з правилами техніки безпеки, умовами роботи, режимом роботи та вимогами, що ставляться до роботи.

В зв’язку із виявленими порушеннями законодавства про працю, на підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпП України Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області винесено постанову про накладення штрафу в 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виявлення порушення.

Не погодившись із зазначеним рішенням Управління Держпраці в Івано-Франківській області, підприємство оскаржило постанову про накладення штрафу до суду.

За результатами розгляду даної адміністративної справи Івано-Франківським окружним адміністративним судом позов приватного підприємства було задоволено, а постанову про накладення штрафу скасовано.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді