Податкові перевірки: удосконалено порядок оформлення

ДПС звертає увагу на нововведення, запроваджені Законом № 466 щодо підвищення якості оформлення посадовими особами матеріалів документальних перевірок, розпочатих після 01.01.2021.

Організація роботи бухгалтерської служби - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ на семінар

Податкові перевірки: удосконалено порядок оформлення

Так, внесені зміни до ст. 86 ПКУ щодо порядку оформлення результатів перевірок. Передбачено, що акт перевірки не може розглядатись як заява або повідомлення про вчинення кримінального правопорушення щодо ухилення від сплати податків.

При розгляді матеріалів перевірки контролюючим органом досліджуються всі наявні фактичні дані, що стосуються предмету розгляду: документи, витребувані письмові та усні пояснення, інші фактичні дані.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді