Як організувати облік поштових марок

Розглянемо детально, як визнати поштові марки та правильно організувати бухгалтерський облік цих знаків поштової оплати.

У бухгалтерському обліку поштові марки є грошовими документами з оплати послуг поштового зв’язку та еквівалентами грошових коштів, які отримали в обмін на грошові кошти (п. 2.6 Порядку № 372, Порядок застосування Плану рахунків, Стандарт 134). Також поштові марки як еквівалент грошових коштів є фінансовим активом. Адже фінансові активи передбачають, зокрема, грошові кошти, не обмежені для використання, та їх еквіваленти (п. 4 розд. І, п. 2 розд. ІІ Стандарту 134).

Отже, наразі поштові марки визнавайте грошовими документами й еквівалентами грошових коштів. Ними установа оплачує майбутні поштові послуги з відправлення кореспонденції. Як організувати бухгалтерський облік поштових марок?

Як обліковувати

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24216

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29527

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54803

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді