Працевлаштування неповнолітніх: що треба пам’ятати

З неповнолітньою особою обов’язково укладається трудовий договір в письмовій формі. Випробувальний термін при прийнятті на роботу не встановлюється.

Зразок повідомлення про прийняття працівника на роботу СКАЧАТИ

Працевлаштування неповнолітніх: що треба пам’ятати

Оформлення трудових відносин між неповнолітнім та роботодавцем передбачає:

  • Роботодавцям забороняється залучати неповнолітніх працівників до надурочних важких або небезпечних робіт.
  • Вік, з якого допускається прийняття на роботу – 16 років. Якщо Вам 15 років – на роботу можна влаштуватися лише за згодою одного із батьків.
  • Заробітна плата неповнолітнім при скороченій тривалості роботи виплачується в такому ж розмірі, як працівникам відповідних категорій при повній тривалості роботи.
  • Робота підлітків з вантажами не повинна становити більше 1/3 робочого часу.

За матеріалами Держпраці

Працевлаштування неповнолітніх: що треба пам’ятати
ІРИНА ПЕТРУСЕНКО,експерт Експертус Головбух
Сума авансу має бути не менша за оплату фактично відпрацьованого часу. Платити більше — небезпечно. Пояснимо коли та чому

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19093

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17369

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді