Підвищення пенсій: нові ініціативи Уряду

16 вересня Кабмін прийняв постанову щодо підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році.

СКАЧАТИ зразок довідки про страховий стаж

Підвищення пенсій: нові ініціативи Уряду

Зокрема:

  • з 1 липня 2021 року пенсіонерам у віці від 75 до 80 років буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 гривень;
  • продовжаться виплати щомісячної компенсації в розмірі до 500 гривень пенсіонерам старше 80-ти річного віку;
  • буде підвищено мінімальні пенсійні гарантії особам із страховим стажем 20 років у жінок та 25 років у чоловіків з 2100 до 2500 гривень;
  • щорічну індексацію пенсій планується проводити з 1 березня.

За матеріалами ПФУ

Підвищення пенсій: нові ініціативи Уряду
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор Експертус Головбух
Із вересня мінімальна зарплата дорівнює 5000 грн. Порівняйте з новою мінімалкою розміри зарплати, відпускних і соцвиплат. Буде простіше, якщо скористаєтеся нашими готовими прикладами!

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
72295

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
51658

Прожитковий мінімум на 2023 рік

Прожитковий мінімум протягом 2023 року не змінювався. Одне значення прожиткового мінімуму на весь рік. Який він та як перерахувати без помилок усі пов’язані з ним показники – у цьому огляді.
80342

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді