Як поставити на облік споруди цивільного захисту

МВС затвердив зміни до вимог:

  • щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту;
  • забезпечення нумерації та здійснення паперового обліку фонду захисних споруд цивільного захисту;
  • визначення критеріїв неможливості подальшого утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, оформлення документів, що підтверджують таку неможливість.

Як поставити на облік споруди цивільного захисту

Визначив, що споруди подвійного призначення ставлять на облік після їх уведення в експлуатацію на підставі документів, передбачених Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, затвердженим постановою КМУ від 13.04.2011 № 461, та технічного паспорта, складеного за результатами проведення їх технічної інвентаризації, як об’єктів нерухомого майна.

Найпростіші укриття ставляться на облік на підставі акта оцінки об’єкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення як найпростішого укриття. Його складають після проведених обстежень об’єктів міністерствами, іншими ЦОВВ, ОДА, РДА, Київською/Севастопольською МДА, ОМС та суб’єктами господарювання для встановлення можливості використання таких об’єктів для укриття населення.

Із наказу МВС «Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579» від 16.06.2020 № 460

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Списання кредиторської заборгованості бюджетних установ

Кредиторська заборгованість – не завжди показник прогалин у діяльності установи. Інколи складається так, що віддавати борг просто нікому й він продовжує «висіти» на балансі. Як правильно провести списання кредиторської заборгованості? Відповідаємо.
15316

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328788

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді